Εν Δυνάμει Pilates

Pilates Reformer New

Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που περιλαμβάνει ασκήσεις κινητικότητας, διάτασης , ενδυνάμωσης και ισορροπίας, και κράτα το σώμα σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι μια αυτοβιωματικη μέθοδος την οποία εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Joseph Hubertus Pilates (1880-1967) Έλληνικογερμανικής καταγωγής. Ο ίδιος ο Pilates συνηθίζεται να λέει ότι: «Σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι τη διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούριο σώμα!»

Σε ποιους απευθύνεται;

Η μέθοδος pilates απευθύνεται σε όλους! Σε άτομα που θέλουν απλώς να βελτιώσουν την στάση και την όψη του σώματος τους , σε αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν την επίδοση τους και να προλάβουν τραυματισμούς, σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα, μυοσκελετικές ανισορροπίες, κακώσεις, που πάσχουν από πόνους και πιασίματα, που βρίσκονται σε περίοδο αποκατάστασης, σε υπέρβαρους , ακόμα και σε εγκύους και σε παιδιά. Όλοι μπορούν και θα έπρεπε να γεύονται τα οφέλη της μεθόδου pilates. Στο Εν δυνάμει το Pilates γίνεται μόνο στα reformer και τα μαθήματα τα κάνουν γυμνάστριες ΤΕΦΑΑ με πιστοποίηση και εμπειρία στο reformer.

Κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές έχουν εντάξει συστηματικά το pilates στο προπονητικό τους πλάνο ως συμπληρωματική προπόνηση , με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσής τους, αλλά και τη μείωση του κινδύνου πιθανού τραυματισμού.

Διάρκεια 50 λεπτά

Μετάβαση στο περιεχόμενο