Εν Δυνάμει Pilates

From the Blog

xristougenna

Άσκηση τα Χριστούγεννα

Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία περίοδος όπου οι περισσότεροι από εμάς σχεδιάζουμε τις διακοπές και την ξεκούραση μας. Οι διακοπές αυτές συνοδεύονται από γιορτινά τραπέζια γλυκές απολαύσεις και γευστικά ποτά απομακρύνοντας μας για λίγο από το γυμναστήριο και από τον υγιεινό τρόπο ζωής. Παρόλα αυτά η εκγύμναση κατά την περίοδο των γιορτών μπορεί να μας προσφέρει περισσότερα οφέλη από όσα έχουμε σκεφτεί.

Αρχικά αν έχετε εργαστεί σκληρά τους τελευταίους μήνες για την φυσική και σωματική σας κατάσταση, το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι ένα βήμα πίσω στους στόχους σας. Έστω και μία μικρή διακοπή δύο εβδομάδων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την δύσκολη επανένταξη στο προπονητικό σας πρόγραμμα και στην επαναφορά της αρχικής φυσικής κατάστασης.

Επιπλέον η άσκηση κατά την περίοδο αυτή , θα συμβάλει τόσο στην σωστή ρύθμιση της όρεξης όσο και στην σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και έτσι οι «γιορτινές» ατασθαλίες θα περιοριστούν με αποτέλεσμα η ζυγαριά και σωματική μας ευεξία να μην επηρεαστούν αρνητικά.

Τέλος η συνέχιση των αθλητικών δραστηριοτήτων μας βοηθούν στην μείωση του στρες, στη διατήρηση καλής ψυχολογίας και της καλής διάθεσης ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε ακόμα περισσότερο την περίοδο των γιορτών.

Σχολιάστε

Μετάβαση στο περιεχόμενο